Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Jótállási feltételek

A fogyasztót a 151/2003.(IX.22.) kormányrendeletben maghatározott jogok illetik meg. A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadásakor vagy üzemebe helyezéskor kezdődik, ha az üzembe helyezést forgalmazó vagy annak megbízottja végzi. Az üzembe helyezés napját a megbízott a jótállási jegyen igazolja. A fogyasztó szavatosságo jogait a 49/2003.(VII.30) GKM rendelet szerint érvényesítheti, feltéve, hogy fogyasztónak minősül. Fogyasztónak minősül: a gazdasági, vagy szakmai tevékenység körén kívül eső célból szerződést kötő személy-Ptk 685.§ d)pont). Amenyiben a fogyasztó bemutatja az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot, úgy a fogyasztói szerződés megkötését bizonyítottnak kell venni a 49/2003.(VII.30)GKM rendelet 2.§ alapján.Mindezek alapján arra kérjük ügyfeleinket, hogy az általunk kiállított számlát vagy bizonylatot őrizzék meg.

Javítási igény: A fogyasztó a javítási igényét a a kereskedelmi egységnél vagy a jótállási jegyen feltüntetett hivatalos szervíznél közvetlenül is érvényesítheti. A fogyasztási cikk meghibásodása esetén a fogyasztó-választhat- a garanciális igényét a vásárlás helyén, vagy a kijelölt szervízben érvényasítheti. Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvénysítheti a csereigényt, a forgalmazó köteles kicserélni a terméket, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

A jótállás garancia nem érvényesíhető amennyiben a hiba nem rendeltetésszerű használat, szakszerűtlen ( nem a mellékelt használati útmutató szerinti) szállítás vagy tárolás, üzembe helyezés, iparszerű igénybevétel, átalakítás, a készüléken kívül álló ok - vis major (hálózati feszültség ingadozása) vagy a fogyasztó hibájából bekövetkezett törés, javításra nem jogosult személy általi végzett beavatkozás.